Beschoeiing maken

Damwand plaatsen

Grenst uw tuin aan het water en wilt u de oever versterken? Dan is een beschoeiing maken de geschikte oplossing. Door een damwand te plaatsen voorkomt u dat de grond langzaam afbrokkelt en in het water valt. Daarnaast krijgt de grond extra stabiliteit en ontstaan er mogelijkheden voor bijvoorbeeld een terras aan het water.

Fundamenteel belang damwand plaatsen

Ligt (een deel van) uw tuin hoger en bestaat de rand uit een talud (helling)? Dan is een damwand plaatsen van fundamenteel belang. Vaak wordt de beschoeiing opgebouwd uit diverse geschakelde hardhouten profielen. Deze constructie zorgt voor een solide en onderhoudsarme grondkering met een lange levensduur.

Wilt u uw damwand laten aansluiten op uw terras of ander beschikbaar grondoppervlak? Door middel van houten vlonders kan aansluiting worden gemaakt, waardoor een fraai, passend en functioneel geheel ontstaat. Eventuele hoogteverschillen kunnen comfortabel worden overbrugt door de verschillende vlonders te verbinden met een houten trapje. Het resultaat is één geheel met een nette, hoogwaardige afwerking.

Mogelijkheden beschoeiing maken

Heijboer Tuinhout is specialist in beschoeiing maken en damwand plaatsen. We komen graag bij u langs om te bekijken welke oplossing het beste in uw tuin past. Indien gewenst, maken we een combinatie van producten die we speciaal voor u op maat maken, zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin(hout). Neem met ons contact op voor de mogelijkheden via T. 06 41 50 42 10 of via ons contactformulier.

Beschoeiing:

Een beschoeiing is een grondkerende constructie. Om de 50-60 cm worden hardhouten palen in de grond geslagen waartegen de zogenaamde beschoeiingsschotten gemonteerd worden. Deze schotten zijn zo nodig voorzien van worteldoek. Afhankelijk van de hoogte en toepassing wordt de beschoeiing verankerd in de vaste grond met draadankers met een ankerplank en een gordingbalk langs de palen van de beschoeiing.

 


Damwanden:

Bij damwanden worden de damwandprofielplanken met mes en groef verticaal in de grond gedrukt zodat een dichte keerwand ontstaat. Deze damwandplanken worden met een dubbele gordingsbalk vastgezet. Om gronddruk op te vangen worden draadankers met ankerplank gemonteerd. Een damwand is goed geschikt voor zwaardere toepassingen.

 


Tuin aan het water:

Voor tuinen aan het water is een beschoeiing goed te combineren met een houten vlonder. Met beschoeiing wordt het hoogteverschil tussen tuin en vlonder of water opgevangen. Door de trap te integreren in de beschoeiing en de beschoeiing af te werken met dezelfde vlonderplanken ontstaat er een fraai afgewerkt geheel. Laat u inspireren voor de mogelijkheden voor uw tuin door de foto’s verder op deze pagina of bekijk de pagina houten vlonders

 

 

Een offerte op maat

Vul uw wensen in en wij gaan voor u aan de slag.

Zonder verplichtingen

Wij werken alleen in regio Zuid-Holland en net daarbuiten!

Vraag offerte aan

Producten