Schutting met schermen

Vaak worden schuttingen gemaakt van schermen van 180x180cm. Er zijn veel verschillende modellen leverbaar in verschillende houtsoorten zodat u hiermee uw eigen schutting kunt samenstellen. Eerst worden de hele schermen geplaatst waarna het laatste scherm op maat gemaakt wordt.

Een overzicht van verschillende typen schuttingen van Heijboer Tuinhout:

  • Hardhouten schermen: Schermen uit Bankirai hardhout hebben een typische bruine houtkleur en gaan jarenlang mee. Bankirai is een prachtige duurzame houtsoort die gemiddeld 20 jaar meegaat. Bovendien hoeft u dit hout niet te verven of behandelen. Van nature wordt het hout grijs. Wilt u de bruine kleur behouden dan kunt u de schutting verven met bangkirai olie. Klik hier voor een overzicht van de bangkirai hardhouten schermen.
  • Vuren schermen: Geïmpregneerd vurenhout is vaak te herkennen aan de groene waas. Vurenhout is afkomstig uit Noord-Europa waar het in een stabiel en koud klimaat kan groeien. Hierdoor is de boom langzamer gegroeid. Dit resulteert in een hardere houtsoort met een rustige structuur. De levensduur bedraagt circa 10-15 jaar. Klik hier voor een overzicht van de vuren schermen.
  • Combinaties: Een combinatie van hardhouten schuttingpalen en vuren schermen combineert een lange levensduur van de duurzame massieve palen (welke minder snel gaan rotten) met het prijsvoordeel van vurenhout. De palen zijn het zwakste deel van een schutting, onder invloed van vocht en zuurstof kunnen ze gaan rotten en worden ze zwakker. Het gebruik van hardhouten palen zorgt ervoor dat de levensduur van de schutting fors verlengd wordt. Dit is bij uitstek geschikt voor vochtige gebieden. Bekijk de fotogalerie voor diverse voorbeelden.
  • Eiken schermen: Eiken schermen met eiken palen en deuren zorgen voor een rustieke uitstraling. De schermen van 180x180cm worden geplaatst tussen palen van 9x9cm.
  • Kokos schermen: Kokos hebben een natuurlijke en warme uitraling. De schermen zijn opgebouwd met een natuurlijke en duurzame kokosvezel in een verzinkt kader. Deze schermen zijn uitstekend geschikt om met klimplanten te laten begroeien en dienen als geluidsscherm. De kokos schermen zijn er in diverse afmetingen te verkrijgen. Kijk op de site van leverancier voor meer mogelijkheden.